آشنایی با ساز ماندولین
ماندولین سازی است کوچکتر از گیتار و تا حدی گلابی شکل، دارای هشت سیم است که دو به دو به هم جفت شدهاند. که چهار زوجسیم تشکیل میدهند و رایجترین کوک برای این سیمهای جفت، فاصله پنجم درست است.
تاریخچه ماندولین
این ساز از خانوادهٔ لوت است و از حدود ۱۶۰۰ به ایتالیا برده شد. ماندولین با مضراب یا زخمه انگشتان نواخته میشود. نه فقط قادر به اجرای نتهای کوتاه جدا است، بلکه سیمهای زوج آن امکان تعادل بسیار سریع بین دو نت هم فاصله را به وجود میآورد بهطوریکه افهٔ نسبتاً طویل با نوعی ترمولو منتج میگردد. صفحه انگشتگذاری آن پردهبندی شدهاست.
ساختمان و صدا دهندگی ساز ماندولین
شکل ماندولین اشک مانند، دایرهای و یا تخممرغی است و سوراخ صدای آن میتواند شبیه F یا دایرهای شکل باشد، دسته آن پردهگذاری شده و قسمت پشتی آن یا مسطح و یا دایرهای شکل است.
سیمهای دست باز ماندولین
معمولترین شکل کوک این ساز همانند ویلن از بم به زیر به صورت سل-ر-لا-می است. این ساز توانایی تولید صداهای طولانی که از ویلن تولید میشود را ندارد و این مشکل به وسیله نواختن ترمولو (همان تکنیکی که در تا و سه تار به آن ریز گفته میشود) برای نواختن آکوردها ونتهای طولانی حل شدهاست.
کوک ماندولین
به طور معمول این ساز مانند ویولن از بم به زیر کوک می شود و سل-ر-لا-می ، کوک استاندارد آن است. تولید صداهای طولانی مانند ساز ویولن توسط این ساز امکان پذیر نبوده که به مرور با استفاده از تکنیک ترمولو در نواختن آکورد ها و نت های طولانی این امکان نیز به وجود آمد.